Internet provider

contras internet

Bijna iedereen heeft internet. Op grond waarvan maak je de keuze voor een provider? Internet is in principe alleen de informatiesnelweg.
Echter, de inrichting van die weg en het onderhoud daarvan is bepalend voor wie een beetje kritisch is. Contras ziet de verschillen en maakte een eerste keus.
Hulp bij zoeken naar uw beste oplossing? Dat is precies wat u van ons mag verwachten. Uw probleem samen naar een oplossing brengen.
Dat is Contras.

Hoe kies je jouw internetprovider?

Internet provider Help-instructie

  1. Lukt het niet helemaal? Neem diep adem en begin nog een keertje van het begin. Niet direct alles los halen, maar loop de installatie nog een keer stap voor stap door.
  2. Bent u toch niet zo handig als u dacht? Vraag iemand even mee te kijken.
  3. Is alles correct aangesloten, maar werkt het nog niet naar behoren? Trek dan de stekker van het modem er even uit. Wacht 2 minuten. Steek de stekker er weer in en kijk of de diensten het doen.
  4. Lukt het niet? Probeer de volgende ademhalings oefening eens, voor ontspanning en tegen stress (ook handig als u een keertje op sollicitatie moet).

Vloeiend van start naar......eind

Internet is een infrastructuur waarvan we gebruik kunnen maken via 4 wegen: Data via de GSM, de coax-kabel van Essent, de koperlijnen van KPN of TELEs dan wel via Glasvezel. Niet iedereen heeft elke keuze. Vandaar de postcode check, waarmee uitgezocht wordt welke aansluitingen er zijn (of zouden moeten zijn) op uw adres.
In principe maakt het niet veel uit welke infrastructuur u kiest. Allemaal hebben ze in principe voldoende capaciteit voor het transporteren van alle bit en bytes.
Dat weten ook de doorverkopers en daarom proberen ze zich te onderscheiden met kreten als sneller, installatie door monteur, of foxnet voor maar..€..of inclusief bellen.
Jammer als je er achteraf achter moet komen dat inclusief bellen betekent voor €0,10 per minuut met starttarief van €0,12. Als je veel belt tikt dat lekker aan.
Beter let je vooral op wat je nodig hebt, maar nog meer op hoe je omgaat met uitvallen van de dienst. Ga je dan rustig een dagje stappen of krijg je een al dan niet lichte paniekaanval, zeker als je de tekst leest in het plaatje hierboven. Regelrecht gehaald van een internetprovider. We namen de proef op de som en hebben uiteindelijk gebeld. Geloof het of niet, de telefoon stond vijf uur (jawel: 5 uur) in de wachtrij. Met het excuus dat het heel druk was die dag.

Het plaatje hierboven is verrassend echt, compleet overgenomen van een bestaande internetprovider. Het vertelt goud eerlijk over hun service. Zo eerlijk dat het lijkt dat schijn bedriegt. Maar geloof het of niet, deze aanbieder stuurt ander hardware dan belooft, reageert niet op email, telefonisch practisch onbereikbaar, enkele uren wachten is normaal, en via de chat kun je ook wachten tot je een ons weegt voordat je fatsoenlijk bent geholpen.
Dat is precies de reden waarom we dit laten zien. Van deze provider weten we het, maar andere valt ook wel vast wel wat op aan te merken.
Wij leren wel van dit soort dienstverleners, namenlijk wat wij beter kunnen doen. Als een klant een vraag of storing heeft willen wij u binnen no-time te woord staan, en het probleem zo snel mogelijk oplossen. Natuurlijk kunnen wij een kabelbreuk of een fout in een schakelstation niet oplossen. Maar we kunnen wel iets in voortvarend in gang zetten.
Indien gewenst kunnen we op korte termijn zorgen voor een alternatieve internetverbinding. Zodat in ieder geval de meest noodzakelijk processen door gaan. Uw kassa moet wel blijven rinkelen. En een modem resetten of vervangen, dat doen we gewoon, dat ligt op de plank. Dat kunnen we organisern ver binnen de gangbare SLA's.
Waar u zeer zeker niet aan moet twijfelen is dat er altijd support is. Dat kan bij Contras.

Glasvezel, Kabel, Koper of Lucht

Internet kun je kiezen uit de volgende infrastructuur
  1. Mobielinternet
  2. kabel (altijd met TV)
  3. Koper
  4. Glasvezel

Mobiel internet zijn we gewend van onze telefoon, maar wordt hier niet veel in kantooromgeving toegepast. Het is relatief erg duur en niet zo snel nog.We zullen zien wat 5G ons gaat brengen. De kabelaars hebben ontdekt dat zij naast TV en radio ook internet via hun kabels kunnen laten gaan. En ze hebben ingezien dat andere partijen over hun infrastrutuur ook tv door kunnen geven. Dus gebruik maken van je netwerk en de concurentie buiten de deur houden. Ziggo, de grote kabelaar, levert TV en daarbij internet. Koper was vroeger de drager van het belsignaal voor vaste telefonie. Via de telefoon kon je inbellen op een internetserver en zie daar. Per tik betalen. De telefoonlijn had slechts een beperkte capaciteit, een beperkte up- en downloadsnelheid. Dat is nu wel over. Op een analoge telefoonlijn kun je tot ongeveer 20MB halen via ADSL. Analoge Dialk SubscriberLine. Maar daarmee is koper niet uitgeput. Er zijn inmiddels veel hogere snelheden mogelijk, maar dat combineert niet meer met analoge telefonie. Wel met IP-telefonie. En tenslotte is er de glasvezelverbinding. Die is klaar voor de hoogste snelheden.
Voor de eindgebruiker maakt het in principe niet veel uit via welke weg hij is verbonden met internet. Veel belangrijker is voor ons de support en de toegangkelijkheid van het modem. De modems van KPN, Ziggo en Tele2 staan erom bekend dat ze weinig tot geen mogelijkheden bieden voor configuratieaanpassingen door de gebruiker. Voor wie dat niet interresseert geen probleem. ICT-ers halen hun neus er voor op.